+4 021 457 00 21

Detalii

Mar 20, 2016

PROIECTUL ECO ALERT


Category: Proiecte
Posted by: admin

    Școala Gimnaziala Nr. 1 Jilava a fost  implicata in perioada octombrie - decembrie 2015 în proiectul “Validarea competențelor cheie ale elevilor din județul Ilfov, prin participarea la concursul județean ECO ALERT, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013,axa prioritară 1 Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere  al cărui beneficiar a fost  Inspectoratul Școlar Județean Ilfov.
         Obiectivul general al proiectului a fost :Dezvoltarea competențelor cheie pentru un grup țintă de 15100 elevi din clasele primare, gimnaziale și liceale, la nivelul județului Ilfov, si promovarea dezvoltării durabile și responsabilității în gestionarea resurselor naturale și eficientizarea consumului de energie, prin organizarea concursului județean ECO ALERT!
Grupul țintă la nivelul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Jilava a fost format din 102 elevi coordonați de prof. înv. primar Ferenț Liliana (clasa a IV-a A/25 elevi), prof. înv. primar Popescu Florentina ( clasa a IV-a C/ 14 elevi ),prof. Agafiței Nona (clasa a VI-a B /16 elevi), prof. Foarță Mariana ( clasa a VII-a A/26 elevi), prof. Dumitrescu Aurel (clasa a VII a-B/21 elevi).

Participarea la proiectul ECO ALERT a constat in realizarea unor proiecte creative :

1.Împreuna salvăm Pământul! ( clasele a IV-a A si a IV-a C)

2.Să protejăm natura ( clasa a VI-a B):

3.Natura, prietena noastră ( clasa a VII-a A)                    

4.Împreuna spre viitor (clasa a VII-a B)

Proiectele s-au materializat în :confecționarea unor obiecte diverse din materiale reciclabile, eseuri, afișe, prezentări ppt pe teme ecologice etc.

Elevii s-au organizat pe grupuri în funcție de abilitățile practice pe care le au și au valorizat și promovat foarte mult ideea de reușită în echipă.

 • Despre Scoala Gimnaziala nr. 1 Jilava

  Pe şoseaua Bucureşti – Giurgiu, la km 11 de centrul Capitalei, se înalţă un edificiu încântător al comunei Jilava, ce adăposteşte cea mai însemnată instituţie cultural – educativă a localităţii, Şcoala Gimnazială  nr. 1 Jilava.  Istoria acestei şcoli se confundă aproape cu istoria modernă a localităţii Jilava. Localitatea Jilava a fost printre primele localităţi din Ţara Românească în care s-au înfiinţat şcoli primare.

Localizare

 • Contact

  Scoala Gimnaziala nr. 1 Jilava
  Adresa: Soseaua Giurgiului 266
  Tel: +4 021 457 00 21
  Fax: 021 457 00 21
  Email: scoala1jilava@yahoo.com